Varje år tar Giuseppe Blanda sin bil, lastar den full med elektronik och högtalare, och kör från Italien genom hela Europa till sina återförsäljare. 74 år gammal. Det är respekt.
Förra veckan hade han med sig sina senaste alster. Nya ABsolute monoblock och ABsolute försteg. Detta är väldiga skapelser som väger in på 80 kg styck och ger 100 watt i klass-A. Försteget är även det fullständigt makalöst och i referensklass.
Övrig utrustning var sotm-sms Ultra nätverksspelare med extern nätdel. AB-Tech usb-kabel och nätverkskabel. Dacen var Merasons Dac1 mkII och sist men inte minst högtalarna var Mats Andersens otroligt kompetenta Qln Signature 5.
Jag smälter fortfarande intrycken, men jag ska försöka mig på att beskriva några rader...
Fullständig kontroll. Total integration och magnifik upplösning. 
Jag har aldrig hört sådan baskontroll ur en stativhögtalare någon gång tidigare. Visst, Signatur 5 är baskapabla men det här väntade jag mig inte. Mellanregistret hade en enorm transparens och jag har nog aldrig haft så lätt att kunna peka på var olika instrument var i scenen eller det knivskarpa fokuset. Allt var obevekligt kontrollerat och man bara kapitulerade inför det som pågick framför en.

Men bäst av allt var ändå det område där Audio Analogue alltid lyser lite extra starkt, och det är nämligen nerven. Den där känslan av att man grips tag av musiken och plötsligt förstår vad musikerna ville säga med just denna låten. Man får något utöver en polerad, snygg yta där allt framförs korrekt. Det är viktigt det med, men utan nerv blir det nästan alltid att man bara trycker nästa, nästa och nästa hela tiden i spellistan. 
Här spelar dacen en viktig roll och Merason är verkligen en tillverkare som får gåshuden att komma fram. Men det ska ut i högtalarna också, och utan bra elektronik faller det oftast platt.
Så vad kostar kalaset? Inga officiella priser ännu, men det kommer bli dyyyyrt. ABsolut integrerad kostar idag ca en kvarts miljon.
Det är bara att börja spara.

Läs mer om Qln Signature 5 genom att klicka här