Amphion Argon1 är väldigt charmiga små högtalare. De har ett fylligt ljud och en väldigt trevligt mellanregister, som är öppet och luftigt. De har även en väldigt trevlig presentation av scenen med bra kanalseparation och 3D-känsla. Om man känner mig så vet man att jsut 3D-känsla är väldigt viktigt.

Skivspelaren är den klassiska Technics SL-1210G med en Ortofon 2M Bronze pickup monterad. Om du vill ha direktdrift, har du hittat rätt! Känslan och kvalitén i verket är utsökt. Den är tung och välbyggd och man känner verkligen att Technics ingenjörer gillar sitt hantverk.

Förstärkaren kommer även den från Technics. Modellen heter SU-G700m2 och har nästan allt man behöver. Lägg till en liten nätverkspelare så är det bara att köra igång. Den inbyggda dacen matchar förstärkaren karaktär på ett väldigt trevlig sätt. Det inbyggda grammofonsteget är inte sämre det utan också det perfekt match. Andra funktioner som LAPC som känner av högtalarnas impedans och faskorrigerar är en funktion som faktiskt fungerar.

Högtalarkablarna är som alltid från amerikanska Transparent Cables och heter Musicwave Plus G6.

Amphion Argon1 kostar 18'490 kr paret.

Läs mer genom att klicka här

Technics SL-1200G kostar 51'990 kr.

Läs mer genom att klicka här

Technics SU-G700m2 kostar 29'990 kr.

Läs mer genom att klicka här

Transparent Musicwave Plus G6 kostar 18'100 kr.

Läs mer genom att klicka här