I veckan har denna kombination gått varm. Nya Octave V 80 SE med KT150 rör spelar så övertygande att man blir gråtmild. Ett magiskt mellanregister, otrolig dynamik och massor av detaljer, och alltid utan att låta överdrivet "varm" eller såsig. Bra med pondus och en tydlig rapphet i basen gör den perfekt för all sorts musik.
En Acoustic Signature Maximus Neo med TA2000 arm och EAT Jo No5 har Rikard i Vinylverkstan monterat ihop, och vinylerna ha snurrat som aldrig förr. En riktigt bra MC-pickup på en riktigt bra skivspelare gör att man börjar ifrågasätta den digitala världen...
...tills man kopplar upp en Merason Dac1 mkII. Detta är den bästa digitalomvandlare som har kommit innanför tröskeln på Hificonsult. Jag kan nog bäst beskriva den med att det är det närmaste en riktigt bra skivspelare jag har kommit med ettor och nollor. 
Frågan brukar då komma från kunderna; "men vilket låter bäst då? Vinyl eller digitalt?". 
Jag kan inte svara så enkelt, utan jag använder helt enkelt båda. Inget slår en bra vinylskiva som är ordentligt mastrad för just det formatet, samtidigt som inget slår en riktigt bra mastrad digital fil. 
Jag kan helt enkelt inte välja, men vilken tur att mina försteg har flera ingångar så jag kan använda mig av flera olika källor.
Ärligt talat... jag vill inte välja. Jag TÄNKER inte välja. Jag vill ha allt... Allt!