Qln Signature Five.

Jag har levt med dessa högtalare i tre veckor nu. Intrycken har varit många och framför allt bestående, men jag ska börja med att säga att detta är den bästa högtalare Mats Andersen har gjort (hittills). Jag är självklart partisk då jag är Qln-säljare, men en gammal sanning är att man bara kan sälja det man verkligen gillar. Allt annat lyser igenom.

Jag fortsätter med att säga att detta kommer bli ett förhållandevis kort inlägg, då jag måste ta mig lite mer tid att samla alla intryck. Högtalarna är heller inte helt inspelade ännu, och de behöver så mycket som ca 400 timmar på sig. Än så länge har de ca 250-300 timmar, men det räcker för att skriva ett första inlägg.

Den närmsta Qln-modellen i pris är Prestige Five, och jag ska göra processen kort. P5 ger mer bas då den har ett baselement mer, men ALLT annat gör Signature 5 bättre.

De är sofistikeradeoch vilda. Raffinerade och råa. Allt på samma gång.

Jag kan närmast beskriva Signature Five så här:

De är den äldre herren som sitter inne i hörnet på pubben. När de kaxiga ungtupparna börjar bli lite för högljuda och bråkiga i mitten av lokalen, sätter han lugnt ner sin öl och tar alla i ett ordentligt grepp om nacken, lyfter ut dem på gatan och ger dem en ordentlig omgång. Ingen pardon.

Mer kommer, var så säkra.

Eller ännu hellre... kom in och provlyssna.