Detta var en trevlig kombination!
Thorens TD 403DD med Ortofon 2M Blue vidare till Arcam A25 förstärkare som driver Amphion Helium 520 högtalare. Vill man streama musik använder man med fördel Arcam ST5. Kablar är som alltid från amerikanska Transparent.
Thorens TD 403DD är en direktdriven, manuell skivspelare som målar upp en stor scen, med bra dynamik. Thorens nya satsning på tonarmar har gett resultat. Inte nog med att de ser finare ut (designen bygger på deras gamla BTD-12S arm) den låter dessutom bättre än deras äldre varianter. Ortofon 2M Blue medföljer och kommer förmonterad.
Arcams nya Radia-serie är helt suverän. Den gör allt man att den ska göra i denna prisklass. Bra inbyggd dac och fint phonosteg. Kopplar man till nätverksspelaren ST5 kan man dessutom parkoppla enheterna så man styr tex volymen med appen istället för fjärrkontrollen. Smidigt om man står i köket och vill sänka volymen, men inte har fjärrkontrollen med sig.
Högtalarna är från Finland och heter Amphion. En smidig golvhögtalare som passar i de flesta hem. Snygg nordisk design, som levererar musik på ett avslappnat sätt men som samtidigt engagerar med sin fina nerv.

Läs mer om Thorens TD 403DD genom att klicka här

Läs mer om Arcam A25 genom att klicka här

Läs mer om Arcam ST5 genom att klicka här

Läs mer om Amphion Helium 520 genom att klicka här