Ni tittar på min favoritförstärkare i prisklassen 50'000 kr. Audio Analogue Puccini Anniversary. En ren 2-kanalsförstärkare på 2x80 watt. Den är strömstark och låter oerhört vackert och klart. Ingen inbyggd dac eller phonosteg. Det får du ha vid sidan av.
Och det är just vad jag har.
Dacen är min favoritdac i prisklassen runt 25'000 kr. Merason Frérot med externa nätdelen Pow1. En mer analogt ljudande dac får du leta efter. En stooor scen breder ut sig framför dig och högtalarna försvinner helt. Fullt balanserat uppbyggd och 5 digitala ingångar räcker till de flesta.
Lägg till en nätverksspelare från Lindemann eller SOtM så är allt klart.
Till denna typen av stereo får du lägga till en del kablar mellan maskinerna men du får också fler valmöjligheter. Du kan byta separata delar till bättre. Merason har ju en bättre dac som heter DAC1, men mer om den senare.
Puccinin och Frérot lyckas med konststycket att låta storslaget och intimt på samma gång. Det blir aldrig "in your face" när man lyssnar på röststycken, utan en tydlig distans, MEN du känner verkligen att Ann-Sofie von Otter sjunger bara för DIG.
Kombon lyckas att låta live samtidigt som de tar fram alla detaljer från gitarriffen som med andra anläggningar hänger lite diffust i luften, men här känns allt väldigt tydligt utplacerat. 
Just tydlighet är en viktig faktor för mig. Jag vill inte ha en massa färgning hit och dit. "Musiken ska spela, inte anläggningen" brukar jag alltid säga. 
Puccinin är väl dock inget under av neutralitet, MEN det färgar på ett alldeles förträffligt sätt. Den låter vackert, sensuellt och kraftfullt. 
Merason är en väldigt intressant tillverkare från Schweiz som har två digitalomvandlare i sitt sortiment. De är båda väldigt enkla i den mening att du inte betalar för en massa extra "lullull". Inga extra volymkontroller, hörlursutgångar, fjärrkontroller, licenser till kodningar hit och dit som du egentligen inte behöver ändå. Få komponenter, raka rör, och hög genomgående kvalité.
Behöver jag säga mer? Välkomna in på en provlyssning eller två.
Kaffet är som vanligt ovanligt gott.