Atoll Electronique är ett märke som är en liten doldis i hifivärlden. En liten naggande god guldklimp. De gör inte så mycket reklam för sig, de slår sig inte för bröstet hela tiden och kommer inte med ny serie en gång i halvåret. 
Allting byggs i deras fabrik i Frankrike. Det tänket gillar jag. 
Nåväl. Atoll har allting från förstärkare till analoga radiomottagare (!) och deras förstärkare kan närmast kännetecknas som strömstarka och neutrala. I alla fall om du kommer upp i serierna. Integrerade förstärkaren IN200 tog jag faktiskt in första gången då jag behövde ha något runt 15'000 kr som var just strömstarkt. Storebror IN300 är en best... 
Det sker något konstigt när man kopplar upp en Atoll. Det låter inte så mycket... missförstå mig rätt nu. (Nej, jag har inte glömt att vrida upp volymen eller valt fel ingång, skärp er).
Jag tar om det från början. 
På bilden ser ni (högst upp) integrerade förstärkaren IN300, under den försteg PR200 och under slutsteg AM200. Jag har aldrig lyssnat på Atoll med Merason som signalkälla och tänkte att det var hög tid. En Lindemann Bridge II kopplades till Merason Frérot (plus extern nätdel) och sedan kopplades dessa ihop med IN 300 med Transparent XLR Plus kablar. Högtalare är QLN Prestige One.
....
...
..
.
Jag har min vanliga lista med låtar jag går igenom, men idag tog den ovanligt lång tid att gå igenom. Eller rättare sagt, jag kom inte igenom den alls. Jag stannade på första låten... och lyssnade helt igenom...? När låten var slut tittade jag ner på min telefon och undrade vad som hade hänt. Jaha? Vad hände?
Jag hade alltså helt glömt av att sitta och analysera utan bara suttit och drömt mig bort i musiken.  
Visst, signalkällan är ruskigt bra, högtalarna likaså, men denna förstärkare är ta mig tusan en liten guldklimp i prisklassen.
Välkomna in på proslyssning och kaffe.