En maffig upplevelse. En till synes "liten" förstärkare som kan allt det den kan. Den innehåller i princip allt man kan önska sig. Streaming, CD-spelare, fröstärkare (naturligtvis) och alla in och utgångar du kan önska dig. 500 watt per kanal sätter igång de flesta högtalare och den har INGA problem att driva större högtalare med bravur. En Allt-i-ett-förstärkare i dess rätta bemärkelse. Tillsätt endast högtalare. Och det har jag gjort. Qln Signatur 5 har allt jag önskar i en högtalare, och mycket mer därtill. De spelar inte de lägsta oktaverna, men ärligt talat, jag saknar det inte, när allt det andra är så ofantligt bra. INGEN som har kommit in i butiken, satt sig ner och lyssnat på Signatur 5 har haft något ont om dem att säga. Det är allt från 'väldigt bra' till det 'bästa de har hört'. Kunder som har elektrostater hemma och är vana vid väldigt hög upplösning höjer på ögonbrynen de med. "Wow!" var senaste kommentaren jag fick från en sån kille.

"Musiken bara finns där, så okonstlat" kommenterade en annan besökare senast igår.

Högtalarkablar behöver vi självklart också. Amerikanska Transparent Cables har varit kabelmärket hos Hificonsult sedan 2001 och vi ser absolut ingen anledning att ändra på det. 22 år. Det är kärlek. I denna setup använder jag Musicwave på Ultra-nivå. En väldigt komfortabel nivå, men högtalare av denna kaliber kan lätt gå upp till Reference-nivå. Då blir det riktigt kul!

Kom du in du med och bli förälskad. 

Och som alltid kan kärlek kosta pengar. AVM CS 8.3 kostar 180'000 kr och Qln Signatur 5 börjar vid 220'000 kr. Men då du i alla fall två st. Högtalarkablarna kostar 72'400 kr paret.

Läs mer om AVM CS 8.3 genom att klicka här

Läs mer om  Qln Signatur 5 genom att klicka här

Läs mer om Transparent Musicwave Ultra genom att klicka här

Länk till youtube klicka här