1981 var jag ett år gammal. 
En annan stor händelse var att Qln släppte sin första pyramidformade högtalare med namnet One (vilket med stor sannolikhet var en hyllning till min ålder).
Nu, 40 år senare, släpps Qln One igen som en homage till högtalaren som i slutändan skulle utmynna i Signature-modellen som är en riktig långkörare och som satte standarden för stativhögtalare i prisklassen.
Jag vet, matematiken stämmer inte riktigt. 41 års jubileum borde det vara, men modellen skulle komma i höstas förra året, men corona satte käppar i hjulen. Å andra sidan stämmer matematiken inte från andra aspekter heller. Det skulle ju innebära att jag fyller 42 år i sommar...?!? Hell no... kan inte stämma... jag går inte med på't helt enkelt.
Nåväl.
Dessa två små guldklimpar är helt fenomenala. En helt perfekt partner till tex en AVM CS 2.3 förstärkare eller varför inte Audio Analogue Puccini. Som alltid ställer de andra stativhögtalare i skamvrån när det gäller homogenitet och de flesta brukar även fråga var jag har ställt subbasen. 3D-känsla och "släpp" från högtalarna är en effekt av bland annat den sluttande baffeln (som alla aktuella Qln har) och det extremt väldämpade kabinettet som inte ger några resonanser som stör återgivningen.
De blir dina för blott 48'000 kr.
Välkomna in på provlyssning och ovanligt gott kaffe.